KWAS KOJOWY - KOJIC ACID

Ocena:

nr katalogowy: 13

Waga:
16,00  PLN
cena z 23% VAT

opk.

    • Opis

      Kwas kojowy to środek stosowany w produktach do usuwania przebarwień skóry. Jest zblizony pod względem właściwości chemicznych do hydrochinonu. Tak samo jak hydrochinon jest inhibitorem tyrozynazy ( uczestniczy w wielu etapach tworzenia melaniny ).
      Kwas kojowy uzyskiwany jest z grzybów gatunku Aspergillus rosnących w Japonii na ziarnach kukurydzy.obok własności depigmentacyjnych wykazuje także działanie antybakteryjne oraz zapobiega powstawaniu wolnych rodników. Preparaty zawierające ten składnik nie tylko rozjaśniają przebarwienia, ale działają również przeciwzmarszczkowo i nawilżająco. Związek ten najczęściej stosowany jest w stężeniach od 3 do 6%. Kosmetyki najnowszej generacji do błyskawicznego redukowania przebarwień z reguły zawierają go w swoim składzie.

       

      ZASTOSOWANIE:
      - Blizny
      - Piegi
      - Skóra Poszarzała oraz skora palaczek
      - Skóra pozbawiona blasku
      - Różnego typu przebarwienia
      - Pajączki
      - Skóra nadmiernie opalona
      ,jest substancją o udowodnionych klinicznie właściwościach odbarwiających.


      Kwas kojowy zwykle stosuje się dwa razy na dobe przez 1-2 miesiące lub do osiągnięcia pożądanego rezultatu.

       

      SPOSÓB UŻYCIA:

      Kwas kojowy nalezy zmieszać np. z wodą tworząc tonik lub z mleczkiem.Aby uzyskać stężenie 1% kwasu kojowego nalezy dodać 1 łyżeczkę kwasu kojowego i około 150 ml wody.Steżenie mozna regulować dodajac wiecej kwasu (uzywac w stezeniu od 1% do 4%).Sporządzony tonik nanosimy na wacik i przecieramy skórę.

      Opakowanie wielokrotnego użytku.

    • Komentarze (0)

      Nie ma jeszcze żadnych komentarzy.

    * * * * * * HURTOWNIE * * * * * *

     

    Właścicieli hurtowni, gabinetów kosmetycznych, hoteli SPA oraz sklepów prosimy o kontakt przygotujemy specjalną ofertę cenową dostosowaną do wymagań klienta.


    NAPISZ DO NAS